Info SKOOR

SKOOR Roosendaal is een popkoor dat bestaat uit ongeveer 55 leden.
Het koor is op 14 januari 2008 opgericht en er worden voornamelijk Nederlands- en
Engelstalige populaire liederen ten gehore gebracht.
Het koor staat onder muzikale leiding van Pieter-Jan van den Berg.
Meer info over Pieter-Jan vindt u elders op deze site.

SKOOR is voor iedereen die zin heeft in zingen en op maandagavond tijd heeft. Er wordt gerepeteerd van 20.00 tot 22.00 uur in het Cultuurhuis aan de Bovendonk 111 te Roosendaal 

In principe zijn er geen leeftijdsgrenzen. Dmv een kleine stemtest wordt bekeken bij welke stemgroep een zanger of zangeres het beste past.
Lid worden kan door u aan te melden bij één van de twee open repetities die elk jaar in februari en oktober worden gehouden. Heeft u interesse stuur dan een mailtje naar de secretaris van SKOOR. Zie voor de juiste datum de Agenda (linkje naar de agenda). Lid zijn van SKOOR kost 90 euro per half jaar.
Opzeggen van het lidmaatschap kan via een mail naar de ledenadministratie. Reeds betaalde contributie wordt niet gerestitueerd.

SKOOR treedt enkele keren per jaar op, zoveel mogelijk in en rond Roosendaal.
Niet elk jaar, maar wel vaak, organiseert SKOOR het SKOORenfestival in het Emile van Loonpark in Roosendaal, altijd op tweede Pinksterdag. Tijdens dit festival nodigt SKOOR koren uit de omgeving uit om gedurende de dag met elkaar te zingen. Het publiek wordt zo getrakteerd op verschillende soorten populaire koormuziek. Er is een leuke bezigheid voor de kinderen en ook de interne mens wordt niet vergeten. Als het SKOORenfetival wordt georganiseerd, dan is dit terug te vinden in de Agenda. 

Voor mensen die SKOOR alleen niet voldoende vinden is er een projectkoor in het leven geroepen.
Dit koor bestaat uit wisselende zangers en zangeressen van SKOOR die bij gelegenheid een apart
repertoire instuderen van een beperkt aantal nummers en deze enkele malen ten gehore brengen.

Het bestuur van SKOOR bestaat uit 5 leden en is is als volgt samengesteld;

Voorzitter

Roulerend voorzitterschap

Secretaris

Corine Quirijnen

Penningmeester

Marie-José Brant

Voor vragen klik hier en  mail naar de Voorzitter

Naast bovengenoemd leden hebben tevens twee bestuursleden zitting in het bestuur, t.w:

Stijnie Visser, Ulco Woudstra,

Stijnie Visser ( o.a. ledenadministratie en weekmail berichten) is bereikbaar onder skoorroosendaal@gmail.com of bestuurslid@skoor.net 
Voor vragen over de website, mail de Webmaster van SKOOR.

Er wordt vanaf januari 2020 gerepeteerd in het Cultuurhuis, aan de Bovendonk nr. 111 te  Roosendaal.

Zangvereniging SKOOR is per post bereikbaar op adres: p/a C. Quirijnen, Adriaen van Ostadestraat 51. 4703 NT, Roosendaal. KvK: 20137489,  Bankrekening: NL58 RABO 0140 9353 55,  t.n.v. SKOOR.

SKOOR houdt ook de foto’s bij die gemaakt zijn bij optredens.
Heb je een leuke foto gemaakt van SKOOR of een hele serie en je wilt deze foto’s delen met SKOOR,
stuur dan de foto’s naar de manager foto’s met email adres fotos@skoor.net voor het delen van van foto’s met SKOORleden. Alvast heel hartelijk bedankt voor de genomen moeite.

De muzikale leiding van SKOOR is in handen van Pieter-Jan van den Berg. Pieter-Jan is sinds september 2017 dirigent van SKOOR en zal een nieuwe boost geven aan de zangkwaliteiten van SKOOR. Voor meer informatie over Pieter Jan, ga naar Berg met Muziek
De repetitor is Thijs van Steen en is sinds september 2017 aan ons koor verbonden. 

Op zondag 14 april 2013 in de grote zaal van De Kring. SKOOR – jubileumconcert vijfjarig bestaan’.

Lees hieronder het hele artikel: Gezien door Jaap Pleij.

”lees_meer”

Marcel van Oorschot blijft hartstikke SKOOR Roosendaal april 2013. Het gebeurt niet bij iedere voorstelling dat niemand minderdan directeur Ad van Terheijden op het podium van ‘zijn’ theater verschijnt om een aankondiging te doen. Voor de show die popkoor Skoor zondag in de grote zaal had gepland, wilde hij graag een uitzondering maken. Het gebeurt immers niet vaak dat een verhuring een uitverkochte zaal oplevert. Dat was zondag wel het geval en dus een felicitatie waard.

Voor een felicitatie van een geheel andere aard kwam burgemeester Jacques Niederer tegen het eind van het concert naar De Kring. Niederer zette de gedreven artistiek leider Marcel van Oorschot nog eens extra in de spotlights. Vanwege zijn brede muzikale activiteiten maar ook vanwege zijn bijzondere inzet voor het politie- en het politievakbondswerk werd Van Oorschot benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Om voor zo’n kleinood in aanmerking te komen hoef je niet per se minstens tachtig jaar te zijn, zoals hij tot het moment supreme nog dacht. Degene die zich buiten zijn vaste werkkring maatschappelijk nuttig maakt onder het motto ‘Wie zich onderscheidt, wordt uiteindelijk onderscheiden’ komt daar ‘ondanks’ zijn 55 jaar zeker ook voor in aanmerking. Zoals Van Oorschot letterlijk aan den lijve ondervond.
Het publiek was toen al getrakteerd op een sprankelende show vol verrassende liedjes en choreografieen. Skoor nam de bezoekers mee terug naar die onbezorgde jaren zestig toen ‘bankencrisis’ en ‘Eurocrisis’ nog volslagen onbekende woorden waren. Na een pittige medley uit de film en latere musical ‘Grease’ verzorgden zangeres Sophie Mol en haar vaste begeleider pianist Dennis van Veldhoven een treffend gastoptreden. Sophie (inderdaad, het achternichtje van Jan Mol) liet er geen twijfel over bestaan dat ze helemaal ‘on fire’ was. Om in de juiste sfeer te blijven sloot het duo dit intermezzo af met ‘Frank Mills’, het nummer waarmee zangeres Bojoura begin jaren zestig in een klap wereldberoemd in Nederland werd. Heel mooi en heel gevoelig was SKoors vertolking van ‘Bridge over troubled water’, om nog maar eens een ander hoogtepunt te noemen.
De theatergroep Tiuri mocht onder toeziend oog van hun directeur het gedeelte na de pauze openen. Na een reis langs diverse memorabele hoogtepunten uit de jaren zestig was voor Marcel van Oorschot dan eindelijk het grote moment aangebroken.
Alle reguliere inspanningen ten spijt had het koor kans gezien om een Nederlandse tekst, waarin de zegeningen van Marcel van Oorschot centraal staan, op ‘Another peace of my heart’ in te studeren. ‘Simply the Best’ was hier ook op zijn plek geweest, ware het niet dat deze Tina Turner klassieker niet appelleert aan de zo gloedvol bezongen jaren zestig.
Een buitenstaander zal zich ongetwijfeld niet hebben kunnen voorstellen dat Skoor met dit concert pas het vijfjarig bestaan vierde. De wijze waarop de stemmen harmonieerden en vooral de choreografieen wekten de indruk dat we naar doorgewinterde routiniers zaten te kijken. Ik ben nu al benieuwd hoe Skoor in 2018 het tienjarig bestaan gaat vieren! Stel dat de gevierde Ierse zanger Tommy Fleming in die tussentijd weer naar Nederland en dan hopelijk ook naar Roosendaal komt. Ik weet zeker dat hij Skoor maar wat graag zal uitnodigen om als achtergrondkoor te fungeren bij zijn kippenvelversie van ‘Bridge over troubled water’
Skoor – jubileumconcert vijfjarig bestaan, gezien door Jaap Pleij op zondag 14 april 2013 in de grote zaal van De Kring.

———————————————————-

”verberg”

De SKOOR websites gebruiken geen COOCKIES (we care for your privacy)